Ázsiai "rizses hús"
sponsored links
Ha a nyakadon a karácsonyi hajtás, csatlakozz Szandra kurzusához - én is ott vagyok, és nagyon élvezem. Van még hely, be lehet kapcsolódni ;-)
Tetszett nagyon a recept, nem is késlekedtem - és nem bántuk meg! Nem tudtam elképzelni egy ázsiai fogást szósz nélkül, mert eddig csak olyanokkal találkoztam, de bátor voltam. Nos, állagra rizses hús, fûszerezésre tiszta Ázsia. Hmmm..... Kicsit átdolgoztam a receptet a készletem tükrében, de nem csorbult az ízvilág :-) A sima rizsköretet uncsinak találtam, ezért ütöttem rá tojást.
Hozzávalók:
- kis bögre jázminrizs
- 2 tojás
- 1 ducifejû újhagyma (vagy 2-3 kisebb szál)
- 60 g gyömbér (kisujjnyi)
- fél bébifokhagyma (vagy 2 gerezd a simából)
- 3 ek. aprított friss koriander
- 4 ek. olaj
- 400 g darált hús
- 1 tk. õrölt koriander
- 1 tk. õrölt indiai citromfû
- 1 tk. kókuszcukor (vagy barna)
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. pirított szezámolaj
- fél lime
- só
- pici olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A rizst megfõzzük.
- A gyömbért és a fokhagymát apróra kockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük a szójaszószt az õrölt fûszerekkel és a cukorral. A lime-ot vékony gerezdekre vágjuk.
- Kevés olajon pár percig pirítjuk a darált húst, majd a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát hozzáadva tovább pirítjuk. Megsózzuk. Nyakon öntjük a szójaszószos keverékkel, és készre sütjük. Levesszük a tûzrõl, leöntjük a szezámolajjal, és megszórjuk a koriander felével.
- A tojásokat felverjük. A rizst elkezdjük pirítani, majd hozzáöntjük a tojást, és folyamatos keverés mellett addig sütjük, amíg a tojás meg nem sül.
- A darált húsos ragut a tojásos rizzsel, a maradék friss korianderrel és a limegerezdekkel tálaljuk, a lime levét a húsra facsarjuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Billa magazin